Działające od roku akademickiego 2002/2003 Koło Naukowe przy Zakładzie Żywienia zaprasza do współpracy studentów kierunku:
Zdrowie Publiczne
Pielęgniarstwo
Położnictwo
Fizjoterapia
Dietetyka
Zainteresowania badawcze uczestników Koła:
bezpieczeństwo żywności i żywienia
zaburzenia wywołane nieprawidłowym żywieniem w odniesieniu do chorób dieto-zależnych
leczenie dietetyczne w wybranych jednostkach chorobowych
Koło od początku prowadzone jest przez dr Beatę Piórecką, a opiekę merytoryczną pełni Kierownik Zakładu Żywienia Człowieka Prof. dr hab. n. farm. Małgorzata Schlegel-Zawadzka.
W ramach prac Koła Studenci są przygotowywani do prowadzenia badań oraz rozwijają wiedzę i umiejętności. Od 2004 roku uczestnicy Koła biorą udział w konkursie „grantów studenckich” organizowanych przez STN UJ CM.
aktualny status studenta
gotowość do prowadzenia badań naukowych
ukierunkowanie na rozwój wiedzy i umiejętności własnych
Aktualny limit członków na rok akademicki wynosi 12 osób.
Kontakt w sprawie zgłoszeń na adres email: zywienie.kolo@gmail.com.
Opiekunowie SKN:
dr Beata Piórecka – beata.piorecka@uj.edu.pl
dr Ewa Błaszczyk-Bębenek – ewa.blaszczyk@uj.edu.pl