Działające od roku akademickiego 2002/2003 Koło Naukowe Żywienia Człowieka zaprasza do współpracy studentów kierunku:
· Zdrowie Publiczne
· Pielęgniarstwo
· Położnictwo
· Fizjoterapia
· Dietetyka
Co możesz robić jako członek SKN?
· nawiązać współpracę ze studentam_ki z innych kierunków i lat studiów CMUJ
· rozwijać i poszerzać wiedzę z zakresu żywienia człowieka w zdrowiu publicznym
· przygotować się do uczestnictwa w działalności naukowej
Działalność naukowa w ramach prac koła poprzez:
· udział czynny w konferencjach naukowych
· opracowywanie tekstów prac popularno-naukowych
· uczestnictwo w badaniach i przygotowywaniu prac naukowych
· prowadzenie zajęć dotyczących żywienia w zdrowiu publicznym
Zainteresowania badawcze uczestników Koła:
· bezpieczeństwo żywności i żywienia
· zaburzenia wywołane nieprawidłowym żywieniem w odniesieniu do chorób dieto-zależnych
· leczenie dietetyczne w wybranych jednostkach chorobowych
Warunkiem przystąpienia do SKN jest:
· aktualny status studenta
· gotowość do prowadzenia badań naukowych
· ukierunkowanie na rozwój wiedzy i umiejętności własnych
Aktualny limit członków na rok akademicki wynosi 10 osób.
Opiekunki SKN:
dr Beata Piórecka – beata.piorecka@uj.edu.pl
dr Ewa Błaszczyk-Bębenek – ewa.blaszczyk@uj.edu.pl